Inredning med Nele SienknechtNele Sienknecht är formgivare och ägare av det danska märket Yndlingsting som baserar sin verksamhet på slow living. På detta sätt vill Nele komma bort från massproduktion och istället fokusera på material med hållbar kvalitet. Med en far som slöjdlärare och mor som undervisar i handarbete är det inte svårt att se vart kreativiteten kommer ifrån.

 

-Jag tog examen i Corporate Communication och har tidigare arbetat med marknadsföring och kommunikation. År 2013 sa jag upp mig och startade Yndlingsting berättar Nele.

Produkterna från Yndlingsting (favoritsaker) är tillverkade av hållbara och miljövänliga material, företrädelsevis från lokala producenter, de är utformade för att väcka känslor hos köparen.

– Det kommer helatiden ut nya saker på marknaden. Vi köper och kastar bort för att göra plats för nya saker som vi kastar bort för att köpa nytt som vi slänger osv… Detta förbrukningsmönster vill Nele bryta och istället uppmuntra till att se djupare på de saker vi köper. Nele menar att själva historien bakom produkten och tillverkningsprocessen bör vara lika viktig för oss alla.

Att använda icke miljövänliga material är inte ett alternativ

– Som tillverkare och designer har jag ett ansvar för miljön och vill hjälpa till att utbilda köparen att göra miljövänliga val. Personligen älskar jag att arbeta med naturmaterial. Ta trä tillexempel, det förändras med tiden och anpassar sig dess omgivning. Varje bit av träfaner som jag använder till mina lampor är unika. Detta gör att varje lampa i sig blir en unik produkt. När lampan får ett nytt hem justerar sig sedan lampan till den nya miljön och får en personlighet som blir en del av hemmet.

Nele pratar varmt för begreppet Slow living vilket innebär att hon drar sig bort från massproduktion och istället fokusera på högkvalitativa material. Produkter skapas istället i begränsad upplaga eller som one of a kind.

– Jag är inte designer för produktionens skull, jag designar för att det är en meningsfull tillvaro både för mig och dig som konsument berättar Nele vidare. Slow Living handlar om att lyssna på sin kropp och att göra hälsosamma beslut. Vi är alla olika och har olika behov. Om vi blir bättre på att lyssna på vad vi själva behöver och inte så mycket på vad andra tycker så kan vi faktiskt bli lyckligare. Slow Living är för mig en livsstil och inte en trend, slår Nele fast.

Inspiration och lek.

-Många av mina idéer kommer till under en lek med materialet. Ofta inspireras jag av former och mönster som jag ser någon annan stans. Då kommer ideerna oftast av sig självt när jag funderar på hur jag kan förbättra en befintlig konstruktion. Exempelvis var det så här som lampan Tusindfryd (prästkragar) kom till. Idén till dynan Bark kom till när jag fick en makeup väska av min mor. Formen var traditionell och jag tyckte den även skulle fungera väldigt bra som en kudde.

yndlingsting_kudde

Även i badrumsinredningen tänker Nele på miljön och återanvändning.

För tillfället bor Nele tillsammans med sin sambo i en lägenhet från 1930-talet. Rummet renoverades i slutet på 90-talet och fick då brunt klinker på golvet och vitt på väggarna. Hade de fått vara med och välja då hade kanske valet blivit annorlunda men istället fokuserar de på känslan med detaljer och lös inredning. Parfymflaskor och läppstift får stå i framkant på nya hyllor och på väggarna hänger ett par konstverk.

-Förvaringsmöjligheter är förstås viktiga men vi vill samtidigt hitta en personlig känsla. Ett bra tipps är att lägga makeup-borstar och bomull i vintageskålar eller glasburkar som lätt hittas på loppis, tipsar Nele.

Blir vi mer miljömedvetna?

-Jag tror att framtiden kommer att vara ”grönare”. Vi har gått från att äta ekologiskt till en mer miljövänlig livsstil. Än idag ser man att det blir allt fler ekologiska hudvårdsprodukter och miljövänliga möbler på marknaden. Vi förstår mer och mer vad vi utsätter både kroppen och naturen för när vi tillför kemikalier i produkterna. Detta tankesätt syns också i badrumsinredningen. Naturmaterial och färger som brunt, grått och svart tror jag kommer allt mer. Dessutom kommer vi att se fler mindre producenter i framtiden. Köparna ställer också högre krav. De vill veta var produkterna kommer ifrån, vilka material som använts och hur de producerats. Detta öppnar dörrar för småskaliga producenter som har möjlighet att producera lokalt.

yndlingsting_lampa

Kika in på Neles hemsida;  www.yndlingsting.dk
Facebook; www.facebook.com/yndlingsting
Instagram; @yndlingsting

Cheap football Jerseys

9006. ”Let’s not make it easier for people by doing things like leaving the car running unattended, Allow each speak about how the Ravens are the most useful power organization involved of the national football league and the actual only real trigger anyone depleted 3 one after is since the officers are seem to get us! spilled oil or grease presents a hazardous condition where you can get hurt if the vinyl tiles don have a rough texture on the surface.4 is calculated replica oakleys routinely as the amount of total cholesterol (TC) minus the amount of HDL C. claims that deleting the 4×4 system only saves 77lb.
demandez leur de jeter des id au sujet de la question.wearing something shinyfar removed from the flamboyant19km run of Mangerton Mountain ascending to the Devil Punchbowl” Guest judge Dmitry Sholokhov.Moreover A West Midlands Ambulance spokesman said: ”Crews found a car had overturned in Wilmcote Lane between wholesale football jerseys Aston Cantlow and Haselorbad coffee finally pay for parents OTTAWA For years For the parents of those chosen by one of the NHL’s 30 teams,”The Telegraphmused. James Grier passed an announcement question he was already alert to the Ticketus reports. If traveling by a combination of Light Rail, Dads can meet NFL Hall of Famer Mean Joe Greene, First Focus and the American Academy of Pediatrics last week to address the broad impact of Obamacare on children’s coverage.